NYT FRA BRANCHEFORENINGEN
DANSK KOLLEKTIV TRAFIK

Ny analyse om kollektiv trafik til erhvervsområder

DI Transport har fået udarbejdet en analyse om kollektiv trafikbetjening af erhvervsområder. Analysen konkluderer at en del af de danske erhvervsområder har gode kollektive trafikforbindelser, men at der også er områder, hvor det ikke er en reel mulighed at benytte den kollektive trafik til og fra arbejde.

Ca. 10% af de ansatte som indgår i analysen har slet ikke et busstoppested i nærheden af deres arbejde.

Analysen har identificeret en række større erhvervsområder med mere end 500 ansatte, hvor der er færre end 6 afgange i myldretiden mellem kl. 6-9. Disse områder er fordelt over hele landet.

Analysen bør give anledning til, at kommuner, regioner og trafikselskaber overvejer om betjeningen af erhvervsområder betjeningen med kollektiv trafik kan blive bedre, så medarbejdere kan tage bussen eller toget på arbejde. Mange steder mangler erhvervslivet arbejdskraft og der er behov for, at virksomheder også kan rekruttere medarbejdere, som ikke har adgang til en bil.

Analysen er udarbejdet af COWI og kan læses her.

DI Business har beskrevet analysen i januar 2018. Du kan læse artiklerne her.

TV2 Lorry har den 3. januar 2018 desuden haft en indslag om en virksomhed, som flytter fordi den kollektive trafik til virksomheden ikke er god nok. Du kan se indslaget her.